Espai on poder compartir, mares i pares, una de les experiències més importants de la nostra vida: tenir un fill/a

Doules

L’orígen de la paraula Doula

La prestigiosa revista mèdica New England Medical Journal va publicar un estudi encarregat amb l’objectiu d’intentar resoldre el gran índex d’intervencions, cessàries i utilització de medicaments a un hospital de Guatemala. doula1.jpg L’estudi va consistir en assignar aleatòriament a les dones en treball de part, personal sanitàri (com fins aleshores) o altres dones expertes en parts. Van constatar que les dones del segon grup, patien moltes menys intervencions. L’estudi es va fer a altres hospitals de diferents països i els resultats van ser molt similars. En aquest estudi es va utilitzar una paraula provenent del greg (doula) que significava esclava o servent.

De totes maneres, a tot el món s’identifica amb el nom de doula a la dona, amb coneixaments de treball de part i de naixement en si, que acompanya a la dona que ha de parir.

Funcions de les doules

Proveïr de suport contínu, informació i recolzament emocional i físic a les dones embarasades, abans, durant i després del part sigui on sigui el lloc escollit per donar llum.

La primera missió de la doula és informar positivament de l’experiència de la maternitat i del part a les dones embarassades i a les seves famílies. El fonament de l’ajuda d’una doula es basa en el coneixement que el contínu suport emocional i la confiança durant el procés de part milloren i faciliten totes les fases de la maternitat.

Així doncs, durant l’embaràs informa i ajuda a resoldre pors i dubtes; durant el part acompanya, ofereix recolzament, dóna consells pel dolor, ajuda a mantenir un entorn adecuat i recolza a la familia i; després del neixament, ajuda a través de procediments postpart, facilita l’establiment de la lactància materna, col·labora en les tasques de casa per alliberar de feina a la mare etc.

Canvis del part i postpart acompanyats d’una Doula

“Mimando a la madre, cómo una dobla puede ayudarte a tenier un nacimiento más corto, fácil y sano” Kennel, Klaus y Hennel

50% reducción en cesáreas
25% parto más corto
60% menos peticiones de epidural
40% menos uso de oxitocina sintética
30% menos uso de analgésicos
40% menos uso de fórceps
Mejora el vínculo padres-bebé
Menos problemas con la lactancia
Menor incidencia de depresión postparto

Si voleu més informació sobre el tema us recomano la pàgina de les doules a esoanya www.doules.es on trobareu informació de la seva feina i contactes de doules de tot Espanya.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Nube de etiquetas

A %d blogueros les gusta esto: