Espai on poder compartir, mares i pares, una de les experiències més importants de la nostra vida: tenir un fill/a

Cessàries innecesàries

 • A Espanya es practiquen 36.000 cesàries innecessàries anuals, que suposen seriosos riscos per a les dones i els seus bebès
 • El 70% de les induccions en els primers parts acaba en cesària o fòrceps
 • El part natural no és un retorn al passat sinó el redescobriment de les necessitats bàsiques de la dona que ha d’infantar
 • L’orígen de la cesària és molt remot. L’any 715 a.C. el rei de Roma Pompilio va imposar la llei anomenada Lex cesárea que establia que si una dona moria mentre estava embarassada, la mare i el fetus havien d’enterrar-se per separat, pel que el fetus s’extreia amb aquesta operació. No va ser fins al 1582 que es va practicar una cesària a una dona viva. La paraula podria venir també del verb llatí caedare, que vol dir “tallar”
 • Michel Odent ha dedicat molts anys de la seva feina i estudis al part sense violència. És conegut com l’obstetre que va introduir el concepte del part a l’aigua, ha atès moltíssims parts a domicili i és formador de doules. Va fundar el “Primal Health Research Centre” (Centre d’Investigació en Salut Primal) a Londres, que disposa d’un gran banc de dades (www.birthworks.org/primalhealth) amb estudis que demostren que el període entre la concepció i el primer aniversari del naixement determina la capacitat d’estimar de la persona, és a dir, que l’embaràs, el part i la primera criança tenen conseqüències a llarg termini en la salut de la persona i la seva conducta.

  vf15_retocat2.jpg Si voleu més informació sobre el tema, el número 15 de la revista VIURE EN FAMÍLIA té un reportatge extens, detallat i molt interessant anomenat Del part natural a la cesària en el qual ha col·laborat molts experts per donar una visió tècnica, històrica i científica.

  Anuncios
 • Responder

  Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

  Logo de WordPress.com

  Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

  Google+ photo

  Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

  Imagen de Twitter

  Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

  Foto de Facebook

  Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

  w

  Conectando a %s

  Nube de etiquetas

  A %d blogueros les gusta esto: