Espai on poder compartir, mares i pares, una de les experiències més importants de la nostra vida: tenir un fill/a

Episiotomía de Rutina?

La Episiotomía és un procediment quirúrgic que es basa en el tall del perineo (pell entre la vagina i l’anus) durant el treball de part per engrandir el canal vaginal. Aquest procediment es realitza per evitar els estrips vaginals durant el part i facilitar la sortida del fetus. Def. Diccionario-médico.com

Aquest procediment, als hospitals espanyols, ha passat a ser una rutina i fins i tot consta en els protocòls de part com a pràctica 431438449_358733d42c.jpg imprescindible en tot part, per la qual cosa no fa falta ni explicar-ho a la dona a la qual se li practicarà.
Des de fa més de 20 anys, els estudis mèdics demostren que no hi ha cap situació que exigeixi una epistonomía de rutina; que fins i tot en cas d’haver d’utilitzar fórceps o en cas de distocia, la epistonomía no és indispensable i només s’hauria de realitzar después d’haver tantejat totes les alternatives per evitar-la i després d’una cuidadosa evaluació de cada cas en particular. Els estudis també demostren, sense cap concessió possible, que una política d’epistonomies profilàctiques (preventives) no aporta en cap cas cap benefici per a la salud de les mares i els nadons, sino ben al contrari.

La epistonomía no protegeix davant de prolapsos, incontinènies o estrips Graus (sovint és la causa d’estrips gravíssims) i la política de restricció d’epistonomies, en canvi, no té cap incidència negativa sobre l’estat del nadó en néixer.

La OMS (Organització Mundial de la Salut) recomana no superar una taxa del 10% d’epistonomies, que respondria vertaderament a les indicacions aprovades; Suecia està en un 6% per a dones que donen a llum per primera vegada; Gran Bretanya en un 13%, França quasi a un 70%…

ESPANYA AL VOLTANT DEL 90%!

Text original:
Epistonomia.info

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Nube de etiquetas

A %d blogueros les gusta esto: