Espai on poder compartir, mares i pares, una de les experiències més importants de la nostra vida: tenir un fill/a

Les embarassades gallegues podran triar abans de final d’any entre donar a llum a banyeres de dilatació, que permeten un part natural no medicalitzat, o decantar-se per l’aplicació de l’anestèsia epidural.

Segons comenta una notícia publicada avui mateix (21/09/07) al Correo Gallego.

gbcmomanddadwelcomingbapg2.jpg Segons els experts, el procés de dilatació a l’aigua redueix la seva duració, fa que la mare tingui més llibertat de moviments i menys dolors i afavoreix la transició del nadó del líquid amniòtic al món exterior.

 • L’aigua calenta és un analgèsic natural, es antiespasmòdica: la calor relaxa els músculs i ajuda a la contracció eficaç de l’úter per a la dilatació del cèrvix amb l’adecuada oxigenació. Durant el part, l’aigua calenta redueix la producció d’adrenalina, hormona que interfereix en la dilatació, contrarresta la força de la gravetat i disminueix l’estimulació sensorial, augmentant la producció d’endorfines, substàncies opiàcies que produeix la hipòfisi anterior i que disminueixen la sensació de dolor i fan oblidar el pas del temps.
 • La mateixa notícia indica que el departament de salut dirigit per María José Rubio té la intenció de fer arribar aquest tipus de part a com a mínim un hospital de cada província abans de finals d’any cosa que podria suposar un estalvi de fins a 1500 euros a les dones que obten per aquest tipus de part i que ara per ara només tenen la possibilitat de fer-ho a través d’hospitals i centres de part privats.

  Anuncios

  Responder

  Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

  Logo de WordPress.com

  Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

  Imagen de Twitter

  Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

  Foto de Facebook

  Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

  Google+ photo

  Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

  Conectando a %s

  Nube de etiquetas

  A %d blogueros les gusta esto: