Espai on poder compartir, mares i pares, una de les experiències més importants de la nostra vida: tenir un fill/a

Recomenació literària

El peculiar científic Eduard Punset ha publicat el seu últim llibre El viaje al amor, en el qual parla de la importància de l’amor dels pares cap als seus fills durant els primers anys de vida.

Segons l’autor, l’amor que donem als nostres fills en els primers mesos de vida determina el seu amor adult i la seva forma d’encara les relacions afectives en el futur. amor-punset.jpg

Per tots aquells que defensen que no passa res en deixar a un nadó plorar al bressol, les paraules del científic li soprendran. Diu que està demostrat que un nadó abandonat al bressol, desemparat a la foscor, sent la mateixa desprotecció i utilitza els mateixos mecanismes cerebrals que l’adult davant del “desamor”. Potser els adults podem recordar l’enorme buit que provoca el desamor per entendre el nadó que ens reclama insistentment al bressol.

No acudir a atendre’l podria tenir conseqüències més greus del que ens creiem, doncs, segons comenta Punset al seu llibre, si el nadó rep suficient amor i contacte tàctil dels pares durant els dos primers anys de vida, creix amb major confiança amb ell mateix i genera una autoestima que l’acompanyarà durant el resta de la seva vida.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Nube de etiquetas

A %d blogueros les gusta esto: