Espai on poder compartir, mares i pares, una de les experiències més importants de la nostra vida: tenir un fill/a

És conegut que les embarassades tenim tendència a patir canvis emocionals i petites (o no tant petites) alteracions del comportament i de la relació, fet que seria molt interessant que coneguéssin les persones més properes a la gestant.

20060428224000-embarazada.jpgEls canvis psicològics durant l’embaràs són una conseqüència directa del creixement del nen dins la dona, dels canvis fisiològics que l’embaràs provoca i de la responsabilitat que suposa la perspectiva del nou membre de la família. La dona experimenta canvis de personalitat amb sentiments d’ambivalència, símptomes d’angoixa, hipersensibilitat, acceptació de la gestació i por de perdre el fill.

La necessitat d’adaptació als canvis físics al seu cos, d’una banda, i la preparació emocional per al proper naixement del seu fill, de l’altra, obliguen la dona a fer un gran treball emocional durant la gestació. Això comporta diversos canvis trasitoris de personalitat:

 • Més fragilitat emocional que fa que tinguem menys capacitat de resposta davantles dificultats externes o internes generadores d’ansietat.
 • Estats d’humor canviants que poden anar des de moments depressius a moments d’eufòria.
 • Més dependència de les persones importants efectivament per nosaltres (parella, mare, llevadora…); necessitat de ser reafirmada en la nostra qualitat de persona i també de futura mare.
 • Menys interès per tot allò que passa al nostre voltant.

  Durant l’embaràs la percepció del fetus com a ésser real canvia i es fa més present a partir del moment en què la dona nota els seus moviments. Per això, al llarg de la gestació la dona anirà sentint cada cop més l’embaràs com cert i real, fet que aguditzarà i accelerarà els mecanismes psicològics d’adaptació.

  Anuncios
 • Responder

  Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

  Logo de WordPress.com

  Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

  Google+ photo

  Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

  Imagen de Twitter

  Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

  Foto de Facebook

  Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

  w

  Conectando a %s

  Nube de etiquetas

  A %d blogueros les gusta esto: