Espai on poder compartir, mares i pares, una de les experiències més importants de la nostra vida: tenir un fill/a

Sexe durant l’embaràs

Tenir relacions sexuals durant l’embaràs no només és normal i cada vegada més acceptat socialment, sinó que tots els experts coincideixen en que pot ser molt beneficiós tant per la mare, com per la parella i també pel fetus. De fet, si fem cas i escoltem el nostre cos, aquest ens donarà totes les pistes del que és bo i el que no convé mentre estem embarassades!

Les relacions sexuals ajuden a compartir moments de plaer i profunda comunicació entre la parella i proporcionen sensació de recolzament, tranquilitat i felicitat a la dona embarassada, la qual, com ja hem comentat en articles anteriors, està patint canvis emocionals molt importants.

El sexe està recomenat per a alleujar el dolor que provoquen les contraccions ja que activa receptors del cervell i de l’úter que ajuden a calmar-los.

Diversos obstetres de tot el món han constatat que el sexe durant els últims mesos de l’embaràs, amb el massatge que suposa tant al perineo com al canal vaginal, ajuda a tenir un part més facil.

Així mateix, el ginecòleg i obstetra brasileny José Bento, a part de confirmar que el sexe és positiu per la preparació de la mare pel part, també assegura que fa bé al nadó i que les embarassades que tenen activitat sexual, tenen nadons més segurs, tranquils i feliços.posiciones.jpg

Lluny de fer-li cap mal, les relacions sexuals provoquen que la regió pèlvica de la mare rebi més sang, fent que el fetus experimenti una sensació agradable i després de l’orgasme, es produeix una immensa alliberació d’endorfines, que arriben a través del cordó umbilical al fetus, donant-li sensació de plaer.

S’ha de tenir sempre en compte, però, que el cos de la dona està preparat per a donar les senyals necessàries pel que fa al que ella i la vida que creix dintre seu necessiten i els convé. Així que hem d’estar atentes i escoltar els nostres cossos i ser capaces de fer-los cas i explicar-ho a la nostra parella. Així evitarem postures doloroses (per la mare o pel fetus), l’activitat sexual es produïrà només quan ens ingui de gust, i farem un exercici de comunicació important amb la nostra parella!

Anuncios

Comentarios en: "Sexe durant l’embaràs" (2)

 1. M’agradaria saber d’on heu tret el cuadre de posicions ideals i sobre quina base científica es basen ja que la meva dona té contraccions quan es posa a sobre, cosa que, d’entrada, no em sembla que hagi de ser gaire bo, no?
  Gràcies,
  Mateu

 2. Hola Mateu,
  El cuadre de posicions ideals l’he tret d’un article de Margarita Barrero (Redactora ABC del bebé) amb títol “Posiciones adecuadas para tener sexo durante el embarazo” i que pots consultar al següent link: http://www.abcdelbebe.com/?q=node/39203.
  De totes maneres, volia comentar-te que a mi també em molesta tenir relacions sexuals posant-me jo sobre la meva parella així que, la teva dona no és la única. Crec que el més important és posar atenció al que ens diu el nostre propi cos i, per tant, evitar les posicions que ens siguin incòmodes o doloroses.
  Gràcies per escriure!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Nube de etiquetas

A %d blogueros les gusta esto: