Espai on poder compartir, mares i pares, una de les experiències més importants de la nostra vida: tenir un fill/a

Cremor d’estómac

Teniu cremor d’estómac?
gestacion.jpgJo no n’he tingut fins ara, però just entrar al tercer trimestre m’ha començat… i sembla que m’hi hauré d’acostumar perquè resulta que és un problema d’espai. El fetus va creixent i em comprimerix l’estómac!

Hi ha embarassades que la pateixen des del primer mes. La musculatura de l’embarassada tendeix a relaxar-se, en general a causa de la progesterona. El to de l’esfínter esofàgic inferior disminueix i fa que el contingut gàstric, el que has menjat més els sucs gàstrics, pugi per l’esòfag provocant aquella sensació desagradable de cremor, coneguda com a pirosi.

A vegades, menjant una miqueta passa. De totes maneres recomanen menjar en petites quantitats i diverses vegades al dia. S’han d’evitar aliments grassos, especies i exitants. Hem d’acostumar-nos a seure a la taula amb tranquilitat i mastegar correctament, relaxar-se durant el temps de digestió i reposar amb el cap lleugerament més alt que el cos.

Un gotet de llet abans d’anar a dormir és molt útil ja que és un aliment que neutralitza l’àcid i no anar a dormir immediatament després d’haver sopat.

També hi ha la possibilitat de parlar amb el ginecòleg i que ens recepti un antiàcid. Tot i així, jo soc partidària (per experiència pròpia), de mirar una miqueta en quin moment ha sorgit la cremor ja que, tot sovint, té a veure amb alguna cosa que ens ha passat durant el dia que no acabem de “païr” i només en reconèixer-la ja ajudem al cos a relaxar-se.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Nube de etiquetas

A %d blogueros les gusta esto: