Espai on poder compartir, mares i pares, una de les experiències més importants de la nostra vida: tenir un fill/a

Plantes i Embaràs

Plantes adequades per a l’embaràs

Entre les plantes adequades per a l’embaràs tindríem aquelles que tenen la propietat de tonificar els músculs uterins i cobrir les exigències de minerals tan essencials com el calci necessari en la formació dels ossos. Per tractar-se d’un època en què la dona esta sotmesa a una gran pressió és bo prendre aquelles plantes que actuen sobre el sistema nerviós.
image6276.gifEl gerd. La seva acció radica en la influència de l’alcaloide fragarina. A més de tonificar els músculs uterins i relaxar-los (amb això s’aconseguirà disminuir els dolors del part) ajuda a evitar el vòmits, és lleugerament sedant, per la qual cosa pot substituir a altres herbes que exerceixen una acció irritant i dràstica que resulta perillosa durant l’embaràs. (infusions de les fulles)

L’ ortiga: Com mineralitzant, especialment quant a la seva riquesa en calci i pel seu gran contingut en vitamines, resulta un tònic general de l’organisme molt adequat per a cobrir el desgast que suposa l’embaràs.

L’alfals Pel seu contingut en calci i magnesi i per la presència de potassi que actua com un sedant del sistema nerviós.

Altres plantes adequades per a l’embaràs són: L’àloe, la carabassa, el coco, la xocolata.

Plantes per a millorar la tendència al vòmit

Plantes que resulten molt útils per a superar la tendència al vòmit són: el romaní, la camamilla o la sàlvia.

Plantes perilloses per a l’embaràs

Com a plantes perilloses hauríem d’evitar les que sobreestimulen els músculs uterins podent arribar a induir a l’avortament. Entre elles tindríem les següents:
Corona de Rei i la Corona de reina.

Les rudes, plantes emenagogues el principi tòxic de les quals -soforina o citisina – amb una acció semblant a l’estricnina o curare, pot provocar avortaments. Aquest principi produeix augment de la circulació sanguínia en l’úter, provocant menstruacions forçades i avortaments. mayunc.gif
Gitam. Utilitzat pels pastors per a fer avortar les cabres i també s’ha emprat en maceració amb aiguardent per a la mateixa finalitat en persones.
Julivert. La presència de l’apiol en l’oli essencial té un efecte abortiu. La planta fresca no pot portar a avortaments perquè el contingut en oli essencial respecte al seu pes específic és massa baix. Es recomana no utilitzar l’oli essencial pel seu gran poder tòxic, tant per l’apiol, la dosi abortiva del qual es troba molt a prop de la dosi mortal, com per la presència de furocumarines, substàncies fototòxiques. De tota manera és una planta de què no es pot abusar.
El fonoll també és molt ric en apiol i el seu oli essencial hauria de deixar de prendre’s durant l’embaràs.

Altres plantes abortives són:
Colocàsia, el matapoll, L’ herba de Sant Joan, La nou vòmica, l’ hibisc, el sèsam, la vinca, la savina.

Plantes que són considerades com els grans tòxics o verins en general i haurien d’evitar-se en tot moment però especialment durant l’embaràs, sobretot les que presenten components declarats expressament com a abortius. Pel seu contingut en esparteïna: la tora blava, el ginestell o ginesta d’escombres, la ginesta, pel seu contingut en esparteïna, el Còlquic pel seu contingut en colxicina.

Moltes de les plantes que s’utilitzen com a condiments com l’orenga, el comí, la sajolida de bosc, el gingebre, posseeixen un alt contingut en beta- bisabolé. Altres plantes d’ un gran valor aromàtic, riques en essències , posseeixen beta-thujone, com el romaní, l’espígol, la sàlvia, la menta piperita, l’hisop, l’alfàbega i l’absenta, quan es prenen en grans quantitats tant la planta verda, seca i especialment el seu oli essencial poden resultar abortives.

En general i per a evitar possibles complicacions s’hauria d’abstindre’s de prendre oli essencial durant l’embaràs. En tot cas, s’hauria de consultar al metge per a precisar quin oli pot resultar perjudicial i les dosis adequades, però mai recórrer a l’automedicació, especialment en cas d’embaràs.

Plantes purgants, amb principis per la seva acció extrema sobre la musculatura de l’estómac i, per derivació, pot afectar també a l’úter. Entre elles tindríem les càssia, la fràngula o la corfa sagrada.

Tampoc convé abusar de fruits com, la pinya, la pruna o els dàtils perquè són riques en serotonina, un principi abortiu. Les pells del plàtan també contenen el mateix component.

www.botanical-online.com

Anuncios

Comentarios en: "Plantes i Embaràs" (1)

  1. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself
    or did you hire someone to do it for you? Plz answer back as I’m looking to create my own blog and would like to know where u got this from. kudos

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Nube de etiquetas

A %d blogueros les gusta esto: