Espai on poder compartir, mares i pares, una de les experiències més importants de la nostra vida: tenir un fill/a

Tot les expertes coincideixen en que no hi ha una postura idònia durant els treballs de part: Depèn de cada dona, del moment on es trobi, amb qui, de si s’escolta més o menys el cos etc. L’instint indica en cada moement la millor postura (la més còmoda és la més fisiològica). Pot ser en un tamburet obstètric, de cuclillas, a quatre potes, de peu, de genolls, a la banyera etc. La única desaconsellada és la litotomía (estirada, els peu en els estreps).4em1.gif

Feta per la comoditat del metge i per assegurar la posició de subordinació de la dona, la posició estirada durant la dilatació i el potre obstètric durant l’expulsiu estan injustificats avui en dia.
En posició horitzontal el coxis es dirigeix cap amunt i el canal vaginal es fa estret. En canvi, en una postura vertical i en posició de cuclillas, el coxis bascula cap enderera i els músculs que rodegen la vagina s’obren, la qual cosa permet ampliar i fer més curt el canal vaginal.
Duran tel part, estirades cap amunt les dones en d’empenyer el nadó cap adalt, anant en contra de la llei de la gravetat mentre que en vertical el pes del nadó junt amb el dels òrgans abdominals mòvils, faciliten l’expulsió.

A part, és sabut que en les dones embarassades, el pes de l’úter augmenta la pressió sobre l’arteria aorta, la vena caba inferior i els vasos retro-perineals. La posició estirada panxa enlaire incrementa aquesta pressió, disminuïnt el volum de sang que arriba a la part inferior del tronc i per tant la de l’úter. Al disminuïr l’oxígen a l’úter, el ritme de les contraccions s’altera i provoca marejos per hipotensió, edemes a les cames, malestar, alteració al ritme cardíac del fetus…wc_fd_f-91.jpg

En posició vertical, en canvi, aquest problema no es produeix. La pressió del pes del nadó sobre els músculs del sol pèlvic ajuda a la relaxació i dilatació així com a la producció d’oxitocina (hormona estimulant de la musculatura uterina), la qual cosa contribueix en un progrés ràpid de part.

La llibertat de moviments i posició de la dona és molt important ja que l’instint és el que guia per a adoptar la posició més fisiològica.
Per tot això, la OMS recomana explícitament la llibertat de moviments i elecció de postura, tant durant la dilatació com durant l’expulsiu, cosa que ha animat a molts països a anar adequant els seus protocòls hospitalaris per a garantitzar aquest dret de les dones.

Autora: Isabel F. del Castillo
Article publicat a web en buenas manos

Anuncios

Comentarios en: "La Millor Posició Per Parir" (1)

  1. No es tan senzill, m’explicare venim de moltes dècades a on la majoria de les dones quan es posaban de part s’estiraban al llit, i que li fesin tot, també perque no podien fer altre cosa.
    A l’educacio maternal quan explico el tema del part i la posicio de la pelvis si s’esta estirada o s’esta dreta o assentada, ho comencen entendre.
    Si que ja un grup de dones que estan motivades pero la majoria s’els hi ha d’explicar que formin part activa del naixement del seu fill, i penso que aquest es el tema.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Nube de etiquetas

A %d blogueros les gusta esto: