Espai on poder compartir, mares i pares, una de les experiències més importants de la nostra vida: tenir un fill/a

La Parella del Part

Compartir l’experiència del part amb algú proper a tu et farà sentir amb més força i confiança. Compartir l’experiència del part pot ser un esdeveniment cim en una relació amorosa, una cosa que no s’oblida. Per a molts és con trobar-se de cara amb el verdader significat de la vida i amb un poder més fort que el desig sexual.

Estar present en el moment, sense distreure’s ni distreure, sinó allà, amb ella, és la escència d’un bon company de part. No té res a veure amb dirigir a la dona, no és un assumpte de tècnica complicada, sinó de prestar atenció completa i concentrada. És important estar totalment allà i, en la mesura del possible, només allà, vivint el moment.

light-touch-massage.jpgEl company de part hauria de preparar-se amb tu per al naixement, hauria de ser algú que comprengui les teves necessitats i que sàpiga exactament quan és apropiat ajudar i quan cal retirar-se.

L’entorn de l’hospital inhibeix amb freqüència al campany per a donar recolzament total a la companya i també produeix tensió nerviosa. Se sent rodejat d’experts, té por d’equivocar-se i es acaba transmetent aquest nerviosisme a la parturienta. El part fora de l’hospital, en canvi, té lloc en un espai on el company pot ser realment ell mateix i no sent que ha de fingir.

És important compartir, abans del part i amb la màxima sinceritat possible, totes les emocions, expectatives, pors esperances i amor que se sent envers el part. Compartir els somnis sobre el part i així suavitzar i acceptar els forts sentiments que el rodegen és fonamental per a facilitar la sintonia entre la dona i el company de part.

Què fa un company de part?

Per a la dona a la que recolzes ets una ancla en un mar turbulent. Ser capaç de romandre tranquil i confiat durant el part és la qualitat més important que ha de tenir un company. Hi ha moltes maneres de reconfortar a la parturienta quan el procés s’endureix i de reanimar-la si se sent tant cansada que desitjaria que tothagués acabat.

12.jpg

S’ha de parlar, abans del part, de quines tècniques son les que més reconforten a la dona, tenint, sempre en compte, que l’experiència del part és una cosa nova i que les necessitats poden canviar molt al llarg del procés. És molt útil parlar a la dona fluixet i suau amb parlaules d’ànim com “obre’t”, “deixa’t anar”, “ho estàs fent molt bé” etc. Es pot recorrer al tacte, als massatges, les carícies, recolzament físic, etc. però la escència del que aporten els companys de part és que són amants i amics i que han de ser capaços d’estar a la completa disposició de la dona, escoltant, sentint i respectant les seves necessitats i peticions, encara que aquestes no puguin ser formulades en paraules.

Ara bé, per molts preparatius que feu junts, haureu de ser flexibles, de manera que ella pugui fer el que li sembli millor en el moment del part, fins i tot si no és el que tenia planejat. És important que sàpigues quan has d’estar callat, donar-li el seu espai, no intervenir i deixar-la seguir el ritme del part i per tant ser conscient que no té res a veure amb tu si no et “necessita” tant com tu t’havies pensat i no sentir-te refusat.

Si us interessa saber-ne més, al llibre de la Sheila Kitzinger Nacer en casa (com preparar-se per un part natural a casa o a un centre especialitzat) hi ha un extens capítol que parla de les tècniques a les quals pot recórrer el companys de part per a ajudar a la dona.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Nube de etiquetas

A %d blogueros les gusta esto: