Espai on poder compartir, mares i pares, una de les experiències més importants de la nostra vida: tenir un fill/a

I Si Surto de Comptes?

La majoria de nens no neixen a la data esperada. És normal i molt comú que els parts es retrassin, així que, d’entrada, no t’espantis pel fet d’haver sortit de comptes. De fet, els estudis demostren que no hi ha cap avantatge en provocar el part abans de les 42 setmanes, a no ser que estigui clar que el fetus no està bé dins de l’úter. Per tant, pren-t’ho amb calma, aprofita per totes aquelles coses que pensaves que ja no tindries temps de fer: provar aquell restaurant, anar a veure tal pel·lícula que treuran de cartellera, quedar amb aquella amiga que porteu setmanes dient que us veurieu etc. i no et limitis a seure i esperar ja que els nervis i la por (amb la conseqüent secreció d’adrenalina), son les pitjors aliades pel principi del part.panza-corazon.jpg

De totes maneres, hi ha tècniques naturals que ajuden, a partir de la total formació del fetus, a començar treballs de part. L’exitació sexual provoca la incorporació d’oxitocina al torrent sanguini, la qual cosa provoca el principi de les contraccions. L’estimulació dels mugrons durant uns 20 minuts a través de carícies, llepades o amb draps amb aigua calenta pot provocar el principi de contraccions breus amb tendència a allargar-se gradualment.

Les relacions sexuals també poden estimular les contraccions degut a l’efecte convinat de la secreció d’oxitocina i el semen a la vagina. El semen és la font més rica de prostaglandines del cos (component utilitzat als hospitals per a la provocació del part). Per tant, si després de fer l’amor mantens durant mitja horeta el semen acumulat al coll de l’úter i ho convines amb una estimulació dels mugrons, pots provocar l’inici del part.

La médica murmuraba algo sobre inducción, así que fuimos pronto a la cama y decidimos provar el método de provocación natural. Las contracciones empezaron, como calambres, unos diez minutos después de hacer el amor, y Noé las mantuvo jugando con mis pezones mientras yo me adormilaba … Me desperté hacia las tres de la mañana, cuando las contracciones venían cada cinco minutos, más o menos. Noé estaba medio dormido, pero tenía una mano encima de mi barriga para notar las contracciones y seguía acariciándome el pezón con la otra. Se sentía muy satisfecho de si mismo.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Nube de etiquetas

A %d blogueros les gusta esto: