Espai on poder compartir, mares i pares, una de les experiències més importants de la nostra vida: tenir un fill/a

Bolquers de Tela Ecològics

Els diaris poden trigar fins a set anys a descomposar-se i molts envasos ja es poden reciclar, però els 18.000 milions de bolquers que es llencen a l’any als abocadors d’Estats Units, per exemple, trigaràn entre 200 i 500 anys en desaparèixer! panales-desechables-01.gif

A Espanya, actualment, els bolquers de celulosa representen entre un 3 i un 4% dels residus municipals la qual cosa significa 125 milions de panyals o el que és el mateix, 40.000 tonelades de residus.

Es calcula que es necessiten cinc arbres per nadó per produïr els panyals que usarà durant els seus dos primers anys de vida (més de 6000 bolquers).

Per aquesta raó, ja fa anys, i sobretot als països anglosexons, que numeroses associacions medioambientals proposen l’ús de bolquers rentables com a mitjà per a reduïr la producció de residus.

Encara que la utilització d’aquests és una mica incòmoda i pesada, afavoreix al medi ambient, és més econòmica i és demostradament més saludable i higènica, ja que aquests panyals són 100% naturals i no contenen productes químics com el poliacrilato (producte tòxic usat a la majoria de bolquers i compreses que ja ha estat retirat dels tampons per a ser potencialment perillosa).images.jpeg

Segons un estudi fet per Crianza Natural, un nen consumeix uns 6140 bolquers d’un sol ús durant els primers anys de vida, la qual cosa suposa més de 1400 euros considerant els actuals preus de mercat. Utilitzant un Pack de bolquers ecològics que pot costar uns 350 euros i sumant-li, a aquest preu, el cost de les rentadores (contant factura de l’aigua i sabó) que s’estima en una 230 euros a Catalunya (cost molt inferior en altres zones), el cost total és d’aproximadament 580 euros, la qual cosa suposa un 41% d’estalvi. Tot això considerant que només els utilitzis per a un fill tot i que, ben cuidats, els bolquers de tela poden ser reutilitzats pel segon nadó.

Anuncios

Comentarios en: "Bolquers de Tela Ecològics" (1)

  1. m’han deixat uns quants bolquers per probar-los, màgradaria trobar algú que ja n’hagi utilitzat per saber com s’ho feia i quants en tenia, jo no tinc temps de rentar-los i eixugar-los, els he de combinar amb els convencionals.

    petonets!!!!!!!!!!!!!!!
    gina

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Nube de etiquetas

A %d blogueros les gusta esto: