Espai on poder compartir, mares i pares, una de les experiències més importants de la nostra vida: tenir un fill/a

Setè mes

Desenvolupament del fetus mes a mes

He decidit fer un article per a cada mes d’embaràs i com que aquesta setmana jo he entrat en el setè mes, començaré per aqui. Aviam si en uns quants dies puc tenir penjat un article per a cada mes, que sempre fa gràcia saber com està evolucionant el nostr@ fillet/a no?

aborto18wochen.jpgAl setè mes, els centres ossis del fetus comencen a endurir-se. La pell ja deixa de ser transparent per adoptar un to opac. També deixa d’estar arrugada pels efectes de la capa grassa que es forma sota de l’epidermis.

El tamany del cervell és ja bastant gran i el seu sistema nerviós li permet un ràpid aprenentatge i realitzar moviments cada vegada més complexes.

Hi ha científics que diuen que és capaç d’orientar-se en l’espai, encara que no està demostrat. Això significa que, si està molt madur, es col·loca amb el cap cap abaix com a preparació per al part, encara que, per regla general, segueix cara amunt.

Al finalitzar el mes, el ritme cardíac del futur nadó s’accelera cada vegada que la mare parla, cosa que li permetrà reconèixer-la després del part.37a.jpg

Al fetus li comença a faltar lloc a la cavitat uterina. La glàndula encarregada de produïr anticossos, ja ha començat a treballar. Ara, el fetus, que s’empassa el líquid amniòtic per fer que el canal alimentari practiqui les seves funcions, orina alvoltant de mig litre diari! Algunes vegades el fetus pot tenir singlot, que la mare experimenta com a petites sacsejades.

Cap a la setmana embrionaria 28 obre el ulls, però fins després del part la seve visió no serà correcta, ja que ara, el sentit de la vista es limita a distingir sombres i llums.Al final d’aquesta etapa, el fetus ja té sensibilitat a tot el cos i nota, fins i tot, les caricies al ventre de la seva mare.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Nube de etiquetas

A %d blogueros les gusta esto: