Espai on poder compartir, mares i pares, una de les experiències més importants de la nostra vida: tenir un fill/a

Gingivitis durant l’embaràs

muela.gif Com a moltes embarassades, a mi, des d’aproximadament el tercer mes d’embaràs, em van començar a sagnar les genives. Per sort,de seguida t’informen que és normal i que, simplement cuidant la higiene dental n’hi ha prou.

Però fa un parell o tres de dies (ja a les acaballes del setè mes), m’han sortit una mena de llagues o fongs a una part de les genives que no és que em preocupin excessivament, encara que em fa força mal, però ni a la farmàcia, ni a l’herbolisteria han acabat de saber dir-me que és. Aviam si alguna lectora podria donar-me un cop de mà!

Estic investigant sobre aquesta dolència i el que si que he trobat és l’explicació científica de la gingivitis durant l’embaràs. Quan ens quedem embarassades, l’organisme começa a produïr una hormona, la relaxina, la qual ajuda a relaxar les articulacions de les gestants per a facilitar el part. El seu efecte, com és lògic, també arriba als lligaments periodontals de la boca, els quals uneixen les dents amb l’os. Això provoca un petit moviment de les peces dentals que facilita l’entrada de restes d’aliments entre les dents i les genives, la qual cosa provoca la inflamació d’aquestes. A més, hi ha un canvi en el pH salival que facilita la infecció de les genives i el conseqüent sagnat.
M’han dit que aquest mateix canvi en el pH, que també passa en els fluïds vaginals i anals, i la baixada de defenses durant la gestació, son factors que faciliten la instal·lació de fongs a la vagina. Així que, algú sap si aquesta pot ser la causa de la gingivitis fungosa?odonto19.jpg

Pel que fa al tractament de la gingivitis en general, es recomana tenir molta cura de la higenen bocal, tenint en compte el canvi d’hàbits en els horaris en els que es menja; utilitzar un raspall de dents suaus i insistir en les zones adolorides o que tenen facilitat en el sagnat; glopejar aigua amb bicarbonat per a compensar el canvi el pH de la saliva; seguir una dieta equilibrada amb quantitats adequades de vegetals i fruita fresca; fer una neteja bocal abans de quedar embarassades o durant el primer trimestre etc.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Nube de etiquetas

A %d blogueros les gusta esto: