Espai on poder compartir, mares i pares, una de les experiències més importants de la nostra vida: tenir un fill/a

Quart mes

Desenvolupament del fetus mes a mes

La bossa del líquid amniòtic manté el fetus protegit de cops i li permet moure’s amb llibertat, girar el cap i estirar-se. Al quart mes de gestació ja se li han format les celles i el nas, i el cabell del cap es fa més gros. Els llavis, que fins ara estàven units a les genives, se separen d’aquestes.

Les cames son molt més llargues que els braços. El número de cèl·lules nervioses és el mateix que tenim els adults. Cap a la setmana 16 embrionaria és capaç de sentir els sons que provenen de l’organisme de la mare. També comença a percebre la llum a través de les membranes dels ulls, que encara que estan sellats, ja reaccionen quan s’il·lumina el ventre matern.

wc_fd_f-3.jpg

Les empremptes dactilars es formen aquest mes i comença a tenir sensibilitat al cos. Comença a realitzar els seus primers moviments amb la cara com arrugar el front o badallar.

Ja és possible veure el cor a través d’una ecografia i comprovar que batega dues vegades més ràpid que el de la mare. Es distingeix, també, a partir d’aquest mes, l’aparell genital del fetus. Si és una nena, són visibles el clítoris i la vulva, mentre que si és un nen és possible veure el penis i l’escrot.05.jpg

Ja pot beure líquid amniòtic i, per tant, comença a orinar. El seu intestí s’omple d’una substància verdosa formada per deixalles anomenada meconi, que serà el primer que expulsarà després del naixement. Al fetus, ara, només li queda créixer.

La placenta, adherida a la paret uterina, segueix creixent i al final d’aquest mes medeix un centímetre d’espessor.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Nube de etiquetas

A %d blogueros les gusta esto: