Espai on poder compartir, mares i pares, una de les experiències més importants de la nostra vida: tenir un fill/a

Inici Dels Treballs De Part

contracciones-embarazada1.jpg

Ja he arribat a la setmana 37 i aquest cap de setmana he notat una sèrie de contraccions que, en determinats moments eren força regulars, encara que mai amb menys de 10 minuts de diferència entre elles. Notava unes punxades al pubis, una mena de dolor de regla, la panxa dura com una pedra… Així que he investigat perquè, tant jo com la meva parella, hem estat en tot moment convençuts que encara no era el moment del part.

Així que us parlaré dels treballs previs al part i de l’inici d’aquest.

Un cop arribat al final de l’embaràs (que es considera normal des de la setmana 37 de gestació i fins a la 42), es poden començar a notar una sèrie de signes o símptomes als quals anomenem treball de part. La finalitat del treball de part és el naixement del nadó, l’expulsió de la placenta i de les membranes de la bossa amniòtica.

S’ha de tenir en compte que el treball de part no es presenta de cop i volta, sinó que li precedeixen una sèrie d’indicis. Així, unes setmanes abans del part notaràs més contraccions uterines (“es posa dura la panxa”) però seran molt irregulars, sense cap patró establert, i generalment més incòmodes que doloroses. Pot ser que aquestes es presentin amb més freqüència durant la nit, i fins i tot que et puguin despertar, però desapareixen en canviar de posició o relaxar-se. Aquestes contraccions són anomenades de Braxton Hicks.

Aquestes contraccions es consideren preparatives del part i son importants ja que acaben de col·locar bé al nadó i estoven el coll de la matriu de manera que, quan s’inicia el treball de part, existeixen una sèrie de condicions favorables per a la correcta evolució del part .

semana39.gif

Quan comencen els dolors de part, el cèrvix s’obre (es dilata).

L’úter es contrau regularment i amb ell també l’abdomen.

Entre les contraccions, el múscul es relaxa i es pot seguir sentint els moviments del nadó.

Notaràs que el nadó es nota més abaix, distanció abdominal, causada per l’encaix del cap del nadó a la pelvis; dolor a la zona lumbar; punxades o sensació de buit a la zona vaginal profunda; més secreció vaginal i la possible expulsió del tap mucós; possible descàrrega de fluxe acuós de la vagina de forma suau o intensa (el trencament de la bossa amniòtica pot succeïr abans o durant el part i fins i tot en el moment de l’expulsió); i contraccions (rampes regulars (cada 5 minuts al principi) que es perceben com un dolor d’esquena agut o dolor menstrual).

Com podem diferenciar les contraccions de Braxton Hicks de les de part?

Tipus de canvi Temps entre una contracció i l’altra.
Dolors de part “falsos” Les contraccions son irregulars i no molt properes. Dolors de part vertaders Les contraccions son en intervals regulars, i amb el temps, s’acosten més les unes a les altres. duren aprox. de 30 a 70 segons.
El dolor canvia en moure’s o adoptar una altra posició.
Les contraccions poden desaparèixer en caminar o descansar o canviar de posició. Les contraccions continuen tot i moure’s.
Intensitat de les contraccions. En general, son lleus i no s’intensifiquen (poden ser fortes i després dèbils) Augmenten en intensitat de manera constant.
Dolor de les contraccions Normalment, se senten només davant.
Normalment, comencen a l’esquena i passen cap a la part de davant.Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Nube de etiquetas

A %d blogueros les gusta esto: