Espai on poder compartir, mares i pares, una de les experiències més importants de la nostra vida: tenir un fill/a

Deslletament

images.jpg Segons el conegut pediatra Carlos González, en el seu llibre Un regalo para toda la vida

Tots els nens demanen al deslletament (“destete”) d’una manera espontània tard o d’hora. Encara que sembli impossible, els nens deixen de voler el pit i seria impossible intentar allargar infinitament la lactància materna.
No existeixen estudis ben fets sobre la edat del deslletament espontani. Aparentment, la majoria de nens/es deixen el pit entre els dos i els quatre anys. Alguns mamen fins als sis o set. Pocs especialistes han vist nens/es de més de set anys mamant.

Álvar Núñez Cabeza de Vaca, al seu llibre Naufragios, parla d’una tribu del territori de l’actual Florida en el qual els nens/es acostumaven a mamar fins els dotze anys degut a l’hostilitat de l’ambient i la fam que passaven freqüentment.
Les dones que donen el pit més d’un any, fan front moltes vegades a la incomprensió i el refús de familiars, amics i professionals de la salut. El mateix que va passar, fa mig segle, amb les primeres que es van posar pantalons. Paciència, ja s’acostumaran.

image32.gif
No existeix cap límit a la lactància materna.

No hi ha cap motiu mèdic, nutricional ni psicològic pel qual s’hagi de deslletar obligatòriament abans d’alguna edat en concret. Si que existeixen metges, nutricionistes o psicòlegs que pretenen establir aquesta mena de límits: “la teva llet no alimenta”; “li estàs creant dependència”… Son afirmacions que no es basen en cap dada científica; son prejudicis. No cal compartir les opinions del metge sobre la lactància de la mateixa manera que no tenim perquè ser del mateix equip de futbol o votar al mateix partit polític.

tandem2.jpg
Algunes mares decideixen donar el pit fins que el nen se’n cansi i el deixi espontàniament. Altres prefereixen prendre la iniciativa i desalletar-los abans. Cada mare pot decidir.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Nube de etiquetas

A %d blogueros les gusta esto: