Espai on poder compartir, mares i pares, una de les experiències més importants de la nostra vida: tenir un fill/a

Donar El Pit

Quina pena que durant tants anys es negués a les mares (directa o indirectament) la meravellosa experiència de donar al pit als seus fills no trobeu?

Durant anys i, encara ara alguns pediatres i altres professionals, han desaconsellat la lactància materna en un clar gest de voler masculinitzar el fet de tenir fills. Donar el pit en públic ha estat mal vist; ens fan tornar a treballar abans que els nadons tinguin quatre mesos; l’estrés, la polució, la por… provoquen dificultats en la producció de llet; el pensament que no introduir aliments sòlids pot provocar anèmia als nadons; per no dir la pressió social d’haver de tenir un cos que concordi amb els estereotips que fa que moltes dones no disfrutin de l’experiència ni ho permetin als seus fills perquè no es noti que han estat mares!!

Vaja, que al final resulta que moltes de nosaltres vam deixar de prendre pit als tres mesos (les que vam tenir sort!) amb totes les conseqüències corporals i emocionals que això comporta i continua passant a molts nadons d’avui en dia.

Per això voldria fer una crida a totes i tots els professionals per a revisar aquesta qüestió i animar a totes les mares a donar el pit a demanda als nadons tant de temps com puguin!


La llet materna ofereix innumerables beneficis per a la salut física, mental i emocional dels vostres fills i és una meravellosa i única forma de comunicar-se amb ells i elles.

La OMS i UNICEF recomanen la lactància exclusiva durant 6 mesos (sense aigua ni infusions) i continuar donant el pit un cop introduïda la alimentació complementària fins als dos anys, per a una millor nutrició, creixament i protecció contra malalties.

La llet materna es digereig millor i més ràpid que qualsevol altra; té més sodi, menys grasses i una proteïna molt més sana; el ferro que conté s’absorveix quasi en la seva totalitat; la seva composició s’adapta a les necessitats de cada edat; ajuda a crear el sistema immunològic (té anticossos, linfocitos, macrófags etc.); aporta protecció contra les alèrgies; està demostrat que en nadons que mamen hi ha menys incidència de mort sobtada; i molts altres beneficis per als nadons (veure la web Dar De Mamar)

Per no parlar dels beneficis que comporta per a la mare tant pel que fa a la comunicació amb el seu nadó, l’espai i temps exclusiu que se li dedica, la confiança i afecte que li proporciona, el plaer que significa poder seguir donant-li vida al teu fill/a, la tranquilitat de poder donar-li de menjar on i quan tingui gana…

Bé, que se m’acudeixen mil raons per donar el pit i disfrutar-ho tant com jo ho estic fent amb el meu fill i volia compartir-ho!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

Nube de etiquetas

A %d blogueros les gusta esto: