Espai on poder compartir, mares i pares, una de les experiències més importants de la nostra vida: tenir un fill/a

Llibertat i límits

En Nael (el meu fill), ja té quasi 11 mesos. Gateja des de fa quasi tres mesos i fa uns dies que comença a fer alguna passa sense agafar-se enlloc. Vaja, que ja comença a menjar-se el món!
Vol conèixer i experimentar-ho tot, moure’s er tot arreu, tocar les coses més inversemblants, es posa a prova continuament… és una preciositat però és clar, tot també volen dir les escales, el moble de les copes, els electrodomèstics, els endolls…
Així que a casa ja portem uns mesos buscant-nos, tot tres, els límits.donde-vienen-los-bebes1
Jo no volia ser una mare prohibitiva que no deixa fer res sinó acompanyar-lo en el seu creixement i permetre-li descobrir i aprendre per ell mateix. Sabia que això també volia dir confiar en ell plenament i permetre-li caure i conectar amb la fustració, però aviat me’n vaig adonar que, en primer lloc, la casa no estava preparada per a un nadó, i en segon lloc, que haviem de posar uns límits per a la seva i la nostra seguretat.
Posar límits m’està costant molt. Per això us vull recomenar un llibre i un article molt interessants.

El llibre és Libertad y límites. Amor y respeto de la Rebeca Wild, en el qual l’autora destaca la importància de proporcionar als nens la posibilitat d’entregar-se lliurement als seus propis procesos de desenvolupament però que aquesta llibertat s’ha de complementar amb un límits útils i lògics.

L’article és un text inèdit de Casilda Rodrigáñez titolat Poner límites o Informar de los limites en el qual fa una llarga reflexió sobre el tema dels límits i de tots aquells pares i mares que, com jo, volem “criar y socializar a las criaturas que hemos parido para que sean felices, y no para que le rindan servidumbre a nadie; y con el deseo y la firme voluntad de ser amantes complacientes y no dictadores o dictadoras autoritarias”. Així doncs, parla de la subestimació de les capacitats dels nens i de la prepotència adulta i de la necesitat d’ajudar al infant a complir els seus deitjos i necesitats amb la implicació emocional que això comporta.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Nube de etiquetas

A %d blogueros les gusta esto: