Espai on poder compartir, mares i pares, una de les experiències més importants de la nostra vida: tenir un fill/a

Tele per nadons?

Porten bolquers, es mouen de quatre grapes o fent tentines i tot els crida l’atenció. Toquen, miren, i al·lucinen amb allò que tenen a l’abast. És clar, també el televisor, sobretot quan és engegat i en surten llums, colors, moviments i sons expressament concebuts per a hipnotitzar-los. Cada cop hi ha més oferta de programes i canals per a bebès, i cada cop hi deu haver menys infants que no mamin tv abans d’aprendre a parlar.

nens_tv

Així començá l’article Immòbils i bocabadats de Carlota Franco publicat a Vilaweb molt interessant sobre el preocupant fet que, molts nadons, abans de començar a parlar ja comencin a tenir addicció al televisor amb tots els efectes que això comporta.
L’autora fa referència a la normativa aprovada pel Consell Superior de l’Audiovisual francès que prohibeix a les cadenes franceses

d’editar, difondre o promoure programes anunciats com a específicament destinats a menors de tres anys’, i obliga els canals de cable o de televisió digital a informar els abonats de manera llegidora i accessible que ‘mirar la televisió pot frenar el desenvolupament d’infants més petits de tres anys, encara que siguin canals destinats a aquest públic’, i que pot ‘afavorir passivitat, endarreriment del llenguatge, excitació, alteracions del son i de la concentració i dependència de la pantalla.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Nube de etiquetas

A %d blogueros les gusta esto: