Espai on poder compartir, mares i pares, una de les experiències més importants de la nostra vida: tenir un fill/a

Estimats/des companys/es,

Un cop més i per tercera vegada, des de la Federació Catalana de Grups de Suport a l’Alletament, hem volgut incentivar l’ús normalitzat de la lactància i la criança natural dins el context de la literatura infantil, concretament en el món del conte.
Podeu trobar les bases del concurs a la web d’Alba

Enguany volem aprofundir en el concepte de diversitat incidint en l’àmbit de les persones, de les famílies, de la societat, amb contes que reflecteixin aquesta normalització de l’alletament i la criança natural que s’està produint al nostre voltant de manera progressiva i imparable.

Aquest concurs continua amb ferma voluntat de cercar actualitat, modernitat i qualitat en els treballs que es presentin; que la presència de l’alletament en els contes infantils pugui aparèixer contextualitzada i normalitzada com a part intrínseca de la vida dels nens, de les seves famílies, de la societat.

Pel benestar de les generacions actuals i futures és important que puguem veure reflectit en els contes un tipus de criança que segueixi les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut i UNICEF. Així els relats hauran de tenir en compte, com a tema principal o secundari, la criança i la lactància natural, a més de cercar arguments diferents i innovadors acompanyats d’il·lustracions.

Dins un panorama cada vegada més engrescador pel suport que rep l’alletament a molts nivells: institucional, sanitari, dels mitjans, social, etc. pensem que la proposta que plategem és del tot escaient i una necessitat a cobrir de manera responsable i posant el llistó ben alt. Els nois i noies ho mereixen. Text i il·lustració ens acompanyaran a un món més d’acord amb la realitat de molts infants lactants, criats respectuosament.

En aquesta tercera edició, hi haurà un premi de 3.000 € a l’obra guanyadora, a més de la publicació de l’obra per part de l’Editorial OB STARE. També es podran establir Mencions d’Honor en aquelles obres que el jurat consideri oportú i que tindran un premi a determinar per la organització. El veredicte del concurs es farà públic abans del 30 de novembre del 2010.

Eulàlia Torras i Ribas
Presidenta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Nube de etiquetas

A %d blogueros les gusta esto: