Espai on poder compartir, mares i pares, una de les experiències més importants de la nostra vida: tenir un fill/a

Triar escola

El meu fill gran, en Nael, ha començat a anar a una escola nova aquest any.

Farà 4 anys aquest desembre i l’any passat va fer P3 a l’escola pública de Begues, una bona escola amb gent molt competent, una Ampa forta i un grup d’educadors i educadores amb moltes ganes, pero com no, limitats pel sistema. Només diré que a la classe del Nael eren 27 nenes i nens de 3 anys… pobra mestra i pobres infants.

Aquest any en Nael ha començat a anar a La Font, l’escola Waldorf de Borgonya (Osona) i estem, tant ell com nosaltres molt i molt contents d’aquesta decisió. Ens estem sentint molt ben acompanyats per la mestra, implicats realmemt en el funcionament de l’escola, partíceps en l’educació i en la nutrició física, emocional i espiritual del nostre fill.

Segons Steiner, el creador de la pedagogia Waldorf, l’educació ha de dur-se a terme com un obrar artístic, en un ambient lliure i creador. El seu funcionament ha de basar-se en una amistosa col·laboració entre mestres i pares ja que els alumnes seran sempre el centre de tota l’activitat.

L’escola Waldorf és una escola del present i per al futur que es recolza en el desenvolupament evolutiu de l’infant, partint d’una herència cultural mil·lenària però sempre adaptant-se a les exigències de la vida moderna. És una educació del nen i del jove cap a la llibertat, dins d’una contínua renovació de la societat.

“El nostre més elevat propòsit ha de ser formar éssers humans lliures, capaços d’impartir des de si mateixos, propòsit i direcció a les seves vides ”
Rudolf Steiner

De totes maneres, una imatge val més que mil paraules i l’educadora del Nael i un pare de l’escola han fet un vídeo preciós que transmet l’esperit de l’escolan i el respecte i la llibertat que se’ls hi transmet. Us convido a totes a veure’l!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

Nube de etiquetas

A %d blogueros les gusta esto: