Espai on poder compartir, mares i pares, una de les experiències més importants de la nostra vida: tenir un fill/a

Trencar Aigües

La bossa amniòtica és una bossa de paret prima que conté al fetus juntament amb el líquid amniòtic durant tot l’embaràs que s’estén a partir dels marges de la placenta. La bossa íntegra i el líquid amniòtic en ella contingut equilibren la pressió hidrostàtica de l’interior de l’úter i, durant el part, permeten que la força de les contraccions uterines es transmeti de forma uniforme fins al cèrvix en la fase de dilatació.

Però a més a més, la bossa amniòtica permet que la fase del part anomenada expulsiu pugui dur-se a terme d’una forma suau, ja que, aquesta té les parets relliscoses i a més, el líquid amniòtic fa que els ossos del fetus no rossin directament amb la vagina, per la qual cosa, l’expulsiu no és tant dolorós.

En canvi, resulta que la majoria de parts que apareixen als mitjans de comunicació, a les pel·lícules, a les històries i fins i tot als parts explicats als cursos de preparació pel part, comencen amb el trencament de la bossa i la pèrdua del líquid amniòtic i, si no és així, a l’hospital és una de les primeres coses que provoquen per tal de fer avançar el part…

Trencar aigües a l’inici del part, durant els treballs de part o parir amb la bossa amniòtica intacta no és una decisió ni de la mare ni del nadó, perquè ho ha de ser dels ginecòlegs o de les llevadores doncs? És una pena que haguem arribat a tenir naixements i parts tant i tant intervinguts enlloc de confiar en el propi cos i en la naturalesa.

Mireu quin naixement més bonic amb la bossa amniòtica intacte!

Fotografia cedida per Nurturing Hearts Birth Services

Comentarios en: "Trencar Aigües" (2)

  1. I per què els professionals insisteixen tant a trencar-la artificialment?Malgrat que jo havia escrit en el pla de part que no volia que me la trenquessin i que durant el part vaig dir dues vegades a la llevadora, que hi insistia, que no volia que me la trenqués, al final me la vaig deixar trencar, perquè, al capdavall, ella era la professional i sabia el que es feia. I així em va anar…

    • lesdoules dijo:

      Una de les funcions que fa la bossa és la de retenir el fetus i que l’expulsiu sigui més lent i per tant més suau, sense tant perill de desgarrar-se ni de lesions al nadó, però com he dit, fa que l’expulsiu sigui més lent i ja sabem que a la societat en la que vivim la tranquilitat no és el que més es porta i als hospitals hi ha falta de recursos i, conseqüentment, molt poca paciència. La sala de parts es necessita com abans millor i trencant la bossa amniòtica el part s’accelera i “teòricament” acaba abans… quina pena oi?

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Nube de etiquetas

A %d blogueros les gusta esto: